Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων και η εφαρμογή τους στην κοινωνία μας με τα αλλεπάλληλα μνημόνια που αποφασίζονται εκτός Ελλάδας και υλοποιούνται από τη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική συμμαχία, ισοπέδωσαν την κοινωνία και  απαξίωσαν πλήρως το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η καταστροφική αυτή μνημονιακή περίοδος που διέρχεται η χώρα προσδιορίζει τη φυσιογνωμία της νέας Δημοτικής παράταξης, που οφείλει να είναι  Αντιμνημονιακή.
·               Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή αναπτύσσει συστηματικά τον τρίτο τομέα κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας, που είναι ο Κοινωνικός τομέας. Προωθεί συμπράξεις και συνεργασίες με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στέκεται μακριά από τους περιορισμούς του Καλλικράτη, κοντά στον πολίτη και απορρίπτει στην πράξη τις βαθιά αντιλαϊκές αντιλήψεις της αποθέωσης των αγορών και της ιδιωτικοποίησης κάθε συλλογικού δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Προωθεί συσπείρωση ενεργών πολιτών, για να ενεργοποιήσει τον παραμελημένο τρίτο τομέα ανάπτυξης, τον κοινωνικό, ο οποίος βασίζεται στην ανιδιοτελή δράση, στον εθελοντισμό, στη φαντασία, στην έμπνευση, στην καινοτομία . Η συσπείρωση αυτή μπορεί να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της πατροπαράδοτης Ελληνικής αλληλεγγύης σε μια περίοδο όπου οι καταχρεωμένοι δήμοι αδυνατούν ν΄ ασκήσουν στοιχειωδώς τις λειτουργίες τους, μέσα από τον Καλλικράτη που αποτελεί το πρώτο μνημόνιο που εφαρμόστηκε σε αποκεντρωμένο επίπεδο.

·               Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τους ανήμπορους και αδυνάτους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο και υποστηρίζει ξεκάθαρα τα συμφέροντα των  συμπολιτών του και όχι αυτά των πλουσίων επενδυτών.  Η νέα Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή και εξαντλεί τις δικαιοδοσίες της υπέρ των αδυνάτων, των ανέργων και των ανθρώπων που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

·             Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί Πρόγραμμα  Δημοτικών έργων και δίνει δουλειά σε  ανέργους δημότες και εργολάβους και επιχειρηματίες του Δήμου,  με βάση την πραγματική τους οικ. κατάσταση,  την αξιοκρατία και την ποιότητα του παραγομένου έργου. Προωθεί συμπράξεις προς όφελος των δημοτών.

·             Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή πιστεύει στις αρχές της ανταλλακτικής οικονομίας, του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας, κόντρα σ’ αυτές της βαρβαρότητας των αγορών που ζει σήμερα ο πολίτης και τις παραδοχές της αυτές τις αποδεικνύει έμπρακτα με συγκεκριμένες δράσεις, όπως η ίδρυση και λειτουργία π.χ. Τράπεζας  χρόνου, με την οποία η Δημοτική Αρχή φέρνει σε επαφή τα άτομα και τους οργανισμούς της τοπικής κοινωνίας που θέλουν να μοιραστούν τις δεξιότητές τους, και συνδέει άμεσα τις ανάγκες των πολιτών με τις προσφορές τους, με σκοπό να καλύψουν οι δημότες καθημερινές τους ανάγκες, που τους δημιούργησαν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.

·                Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή στηρίζει με δομές ενισχυτικής διδασκαλίας τη μαθητιώσα νεολαία του Δήμου, θεσπίζοντας Κόμβο Εθελοντικής Εκπαιδευτικής Προσφοράς (Κ.Ε.Ε.Π) από εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, γονείς και φοιτητές και φροντιστές της πόλης μας.  Προσφέρει θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά εργαζομένων γονέων,  κόντρα στη διάλυση της οικογένειας που μεθοδεύουν τα μνημόνια στην Ελληνική κοινωνία με εργαλείο το Καλλικράτη. Συνεργάζεται στενά με τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς - παιδικούς σταθμούς της πόλης μας. Στηρίζει τέλος τη σπουδάζουσα νεολαία του Δήμου μας και θεσπίζει, για οικογένειες  με χαμηλά εισόδημα, των οποίων τα παιδιά τους ξεσπιτώθηκαν σε περίοδο κρίσης, διαρκές βοήθημα με όρους προόδου και επιμέλειας.

Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή:

·                Καθιερώνει κόμβο εθελοντικής ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας ( Κ.Ε.Ι.ΦΑ.-Κορωπίου), για τους απόρους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας και συνδέει τη δράση της αυτή και με το Κέντρο Υγείας της πόλης μας.

·                Υποστηρίζει τα συνταγματικά δικαιώματα των δημοτών της που παραβιάζονται. Στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα στην κατοικία και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ατομική ιδιοκτησία και εμποδίζει πλειστηριασμούς σε περίοδο κρίσης και ύφεσης στην πόλη μας. Για όσο χρόνο η χώρα μας θα βρίσκεται χωρίς Εθνική Κυριαρχία, η αντιμνημονιακή Δημοτική αρχή θα βρίσκεται αμετάκλητα στο πλευρό του χειμαζόμενου δημότη δηλώνοντας ανυπακοή. Γι’ αυτό οργανώνει τους πολίτες του Δήμου ενάντια στους πλειστηριασμούς που είναι αποτέλεσμα παραβίασης συνταγματικών εντολών και στοχευμένης φτωχοποίησης των συμπολιτών μας. Αντιδρά κατά της κοπής της ρευματοδότησης. Θεσμοθετεί Γραφείο Νομικής Ενημέρωσης και Προστασίας (Γ.Ν.Ε.Π) των πολιτών μας από εθελοντές νομικούς της πόλης μας, εν ενεργεία και συνταξιούχους. Οι εθελοντές νομικοί της πόλης θα επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο επικοινωνίας με τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας.

·                Οργανώνει Δίκτυο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του Δήμου. (.Δ.Π.Α.Δ. Κορωπίου). Δημιουργεί Γραφείο-Δίκτυο, πλαισιωμένο από δημοτικούς υπαλλήλους και εθελοντές ειδικούς συμβούλους Δημότες επιστήμονες και έμπειρους καλλιεργητές και κατασκευαστές κατά κλάδο. Προωθεί συμπράξεις πολιτών που έχουν ακαλλιέργητες εκτάσεις στο Δήμο μας με ανέργους πολίτες που επιθυμούν να τις καλλιεργήσουν με βάση την ανταλλαγή. Προσφέρει κάποιος ακαλλιέργητο τόπο και του αντι-προσφέρει ο άλλος ένα μέρος από την παραγωγή του.

Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή:

·                Ιδρύει Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και Συμπράξεις  για να ενισχυθεί η κοινωνική επιχειρηματικότητα  και η σταθερότητα των επιχειρήσεων στο Κορωπί.

·                Στηρίζει με δομές το δικαίωμα του καταναλωτή δημότη για πρόσβαση σε αγαθά πρώτης ανάγκης απευθείας από τον παραγωγό και βάζει τα «σκαριά» μαζί με τους δημότες για να στηθεί η καθημερινή στεγαζόμενη Δημοτική Αγορά Κορωπόου στο πρότυπο της Κεντρικής Αθηνών. Προωθεί και στηρίζει παράλληλα συμπράξεις μικρομεσαίων παντοπωλών και επιχειρήσεων, με στόχο να αντέξουν στη λαίλαπα των μνημονίων.

·                Μια Αντιμνημονιακή Δημοτική Αρχή αξιοποιεί πρωτίστως τη Δημοτική περιουσία, χερσαία και παραλιακή, για να δημιουργήσει έσοδα ο Δήμος, θέσεις εργασίας για τους άνεργους πολίτες ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ και δομές κοινωνικής προστασίας και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΈΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ανάπτυξης, ενάντια στην ισοπέδωση του κοινωνικού ιστού ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΎΝ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ.

Έχεις τα κότσια;
Δήλωσε παρόν και προχώρα!!
Η Δ.Α.ΣΥ.Π θα στηρίξει το δρόμο σου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: